One Love Manchester


3 years ago...

Ariana Grande

Ik wil het even hebben over Ariana Grande. Ariana is voor velen een voorbeeldfiguur, zo ook voor mij. Dit zag ik laatst passeren op Twitter ... Ze protesteerde, zong & hielp voor vele dingen.
1. Women rights
2. March for our lives (tegen wapengeweld)
3. One Love Manchester (heb ik het straks over)
4. Black Lives Matter

Geen beschrijving beschikbaar.

Zo is het al 3 jaar geleden dat ze One Love Manchester* organiseerde. Een benefietconcert voor de slachtoffers & nabestaanden van de aanslagen op Manchester op 22 mei 2017**. De reden waarom zij dit organiseerde is omdat de aanslagen gebeurden vlak na haar concert dat ze die avond gaf in Manchester. Het ging over een zelfmoordaanslag die een explosief tot ontploffing bracht in de hal tussen Manchester Arena en het Victoria Station. Ariana voelde zich enorm schuldig omdat dit juist na haar concert gebeurde, terwijl zij er helemaal niets aan kon doen. Ze viel in een soort depressie daarna maar kwam er gelukkig weer bovenop.

Concert

De aanslagen gebeurden op 22 mei, het concert vond enkele dagen later plaats op 4/6/'17, vandaag 3 jaar geleden dus. Het volledige concert is te vinden op Youtube***, een prachtig concert waar ik enorm veel respect voor heb. Het feit gewoon dat ze dit samen met zoveel andere artiesten op zo'n korte tijd kon organiseren.

Ariana Grande's 'One Love Manchester': The Best Moments [PHOTOS] – WWD

Aanslagen België 22 maart 2016

Ook in België hebben we de aanslagen meegemaakt waarbij in totaal 35 mensen overleden, inclusief de daders.

Eerst werd Brussels Airport opgeschrikt toen er een bom ontplofte nabij de balie van Brussels Airlines. 9 seconden later was er een tweede bom nabij een Starbucks-winkel. Hierbij kwamen 14 mensen (daders inclusief) om het leven. Er werd nog een derde bom gevonden achteraf, maar die kon DOVO onschadelijk maken.

Nog geen 2u later ontplofte er een bom in de metrotrein die net vertrokken was uit het metrostation van Maalbeek. Hierbij kwamen 21 personen om het leven, inclusief de dader.

Na deze aanslagen werd het dreigingsniveau in het gehele land verhoogd naar niveau 4, het hoogste wat er bestaat. Overal in Europa werden de belangrijkste monumenten gekleurd in de Belgische driekleur om hun steun te betuigen. 

De hele wereld hult zich solidair in zwart, geel en rood ...

Link

Dit doet me denken aan de volledige wereld die vandaag solidair is met elkaar in verband met corona. In het begin van de crisis zag je nog niet zoveel... Tot mensen hun steun begonnen te betuigen tegenover alle zorgverleners. Al vlug zag je overal in het land een wit laken, witte handdoek ... hangen aan de gebouwen. Niet veel daarna zag je ook overal beertjes hangen. Dit voor de kinderen als ze gingen gaan wandelen dat ze een soort zoektocht konden houden. Toen kwam er commentaar dat niet enkel zorgverleners in de bloemetjes moeten gezet worden, maar iedereen die zijn gezondheid geeft voor het beschermen van elkaar of om de economie toch iets wat draaiende te houden.

Regiogenoten hangen witte lakens uit en applaudiseren voor ...

Het is een zeer mooi gebaar.

💕!!Stay safe & at home!!💕
Al kunnen we binnenkort weer ons normale leven zo goed als opnemen... Stay tuned!

*One Love Manchester
**Aanslag in Manchester 22 mei 2017
***One Love Manchester volledig concert

Reacties

  1. Dag Heaven, ik vind het heel mooi dat je over dit thema een blog maakt. Het is inderdaad allemaal van een tijdje terug maar dat wilt niet zeggen dat we het mogen vergeten. Het is waar dat in zo'n moeilijke momenten als toen en ook nu mensen meer solidariteit tonen en dat men meer naar elkaar toegroeit. Bedankt voor je blogpost!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten